dilluns, 7 d’abril del 2008

Notícies relacionades amb la Pissarra Digital Interactiva a les aules

A continuació us presento dos petits fragments de diferents noticiaris televisius que giren al voltant de la Pissarra Digital Interactiva (PDi), la Pissarra Digital Interactiva Portàlil (PDiP) i les Tablet PC a les aules.

El primer vídeo es va emetre recentment el canal de televisió La Sexta (la Sexta Notícies) i el segon a Notícies Cuatro.




Ambdós vídeos coincideixen en dir que la Pissarra Digital Interactiva (PDi) (en totes les seves variants) complementa però no substitueix ni a la antiga pissarra ni als quaderns de paper. Destaquen la gran quantitat de possibilitats que presenta i la gran habilitat amb que molts nens/es la fan servir.

D’altra banda, penso que pot ser un bon recurs per a motivar als alumnes i per a afavorir la seva participació a la classe, ja que la PDI és visualment més atractiva que l’antiga pissarra i ofereix als nens/es un caire més distés, modern, proper i acord amb la societat en que vivim.

Si voleu seguir aprofundint sobre les Pissarres Digitals Interactives, la seva problemàtica, les aportacions, els avantatges, els llocs de venda, les escoles que la fan servir, els punts forts o febles... feu clic aquí o descarregueu-vos un document exhaustiu (que recomano llegir) amb el títol “La Pizzarra Interactiva como recurso en el aula” publicat per Red.es i el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.
Si pel contrari, voleu veure un altre vídeo d’una notícia relacionada amb les Pissarres Digitals interactives, feu clic aquí (El País.com).