dijous, 20 de març del 2008

Escola Oberta: Cargols al pati


Escola Oberta és una pàgina web on podem trobar gran quantitat de recursos educatius relacionats amb diverses àrees, des de l'educació infantil o l'educació física fins a l'economia o la filosofia.

En aquesta ocasió m’ha agradaria destacar l’apartat d’educació infantil on hi ha diferents materials útils, recursos, jocs i activitats per a l’aprenentatge en aquesta etapa. D’altra banda, la pàgina web consta de fòrum, programari educatiu i enllaços d’interès.

De totes les propostes educatives que hi ha m’agradaria destacar-ne un projecte que m’ha semblat molt innovador: “Cargols al pati”.

Cargols al pati és un projecte pensat per a nens/es de 3 anys i realitzat per la mestra Teresa Giménez Arenas del CEIP Mariano. Aquest, és global i interdisciplinari, i pretén incitar la descoberta de l'entorn natural proper, observar, explorar de forma directa i indirecta, experimentar de forma vivencial i real per tal de despertar interès pels elements del marc natural. D’aquesta manera, pretenen ajudar a seleccionar, processar i contextualitzar les informacions de mode que els infants construeixin aprenentatges en interacció amb el medi de forma integradora, global i significativa i transmetre el respecte pels elements de la natura.

Dins de la pàgina web d’aquest projecte podem trobar informació científica sobre els cargols, diferents experiments, activitats relacionades amb el llenguatge plàstic i verbal, reflexions fetes pels nens/es i divertits jocs on-line dels que m'agradaria destacar el joc del “Caça Cargols” per a desenvolupar la coordinació óculo-manual.